Forside
Profiler
Gallerier
Freelancere
Guided tours
Opslagstavlen
Salg/Originaler
Søgning
Tutorials
Links
Tilfældig tegning
Nyeste tegninger
TB spotlight


   
Brugernavn

Kode (Glemt?)
Husk?
Ny bruger?

   
Nyhedsbrev
Hjælp
Regler
Lav hjemmeside
TB kalender
Nyheder
Ordbog
Om Tegnebordet
Kontakt
TB RSS
TB Tweets
TB på Facebook

Nyheder

DM i Tegning præmier for 51.000 kr
Af: sølver 6 Marts 2015
De unge deltagere til årets Danmarksmesterskaber i tegning har nu mulighed for faktisk at blive rige af at tegne.

Med endnu en hovedsponsorat, denne gang fra papirfirmeaet Canson opruster folkene bag DM i Tegning igen, og sætter hermed baren højt for fremtidige konkurrencer af samme art. Den samlede præmiesum runder nu 51.000 kr. hvoraf langt hovedparten er sponsorpræmier i form af lækre tegneredskaber fra POSCA, Stabilo - og nu papir fra en af verdens førende producenter. En af hovedpræmierne er nu en tur til Paris med VIP indgang til kunstmuseet Louvre. Det er vist ikke så dårligt.

”Som leder af Tegnefestival og DM i Tegning kan man måske begynde at drømme om en udvidelse af konceptet, så vi i fremtiden måske får de andre Nordiske lande som deltagere i tegnekonkurrencen, eller hvad med et Europamesterskab? Den drøm er nu sat på tegnebordet” udtaler Jannik Broz, idèmanden bag DM i tegning og leder af billedskolen i Horsens.

KORT OM CANSON
Innovation er i generne i virksomheden. Brødrene Montgolfier opfandt den første varmluftballon i 1782. Men først og fremmest var de papirproducenter. Gennem århundreder har virksomheden udviklet en lang række fremstillingsprocesser, der den dag i dag benyttes. Canson er verdens førende producent inden for kunst papir, vi producerer papir til tegning, pastel, akvarel, olie maleri, akryl, grafisk kunst, grafik, digital kunst og fotografering mv.
Canson papir er indbegrebet af kunstnerisk papir ikke mindst på grund af samarbejdet med store og anerkendte kunstnere som Degas, Ingres, Picasso, Matisse og Warhol. Og nu unge tegnetalenter fra Danmark!

DM i Tegning
I 2015 afholdes DM i Tegning for ottende gang lørdag d. 11. april, og Horsens Kunstmuseum huser endnu engang konkurrencerne. Deltagerne er i alderen 9-21 år. Der forventes mere end 700 deltagere og publikummer til det, der efterhånden er blevet en stor folkefest for de tegneglade. Og ikke kun dem som tegner er der tænkt på, for publikum er der endnu engang mulighed for at deltage i de familieworkshops, som fylder kunstmuseet under DM i Tegning.

http://www.tegnefestival.dk
http://www.billedskolenhorsens.dk

 
DM i Tegning – nu tegner vi dyr
Af: sølver 2 Marts 2015
Danmarksmesterskaberne i tegning bliver i år fyldt med tegninger af mærkelige, groteske og humoristiske dyr.

I disse uger sidder mange børn og unge i alderen 9-17 år og sveder med de hjemmeopgaver, de skal sende ind, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at komme med til den ultimative livekonkurrence i Horsens. I år er der helt ny discipliner: Tegn i Computer, ligesom man nu kan blive Danmarksmester i at lave den mest fantastiske street art perleplade. Derudover er der stadig mere velkendte discipliner som Klassisk Tegning, Characters og Tegn som du vil på programmet.

Sidste års nye konkurrence Årets Unge Designer for de 18-21 årige fortsætter med endnu højere ambitionsniveau. Der er nu plads til 6 unge designere i konkurrencen, der afvikles over hele 16 timer.

I 2015 afholdes DM i Tegning for ottende gang lørdag d. 11. april, og Horsens Kunstmuseum huser endnu engang konkurrencerne. Der forventes mere end 700 deltagere og publikummer til det, der efterhånden er blevet en stor folkefest for de tegneglade. Og ikke kun dem som tegner er der tænkt på, for publikum er der endnu engang mulighed for at deltage i de familieworkshops, som fylder kunstmuseet under DM i Tegning.

Skulle der sidde børn og unge derude, der gerne vil prøve at komme med til årets DM i Tegning, så kan de læse hjemmeopgaverne og regler for indsendelse på hjemmesiden: www.tegnefestival.dk


En konkurrence der nytter noget
Billedskolens leder Jannik Broz, der er idemand til DM konceptet og selv sidder i censurkomitéen, forventer at der sendes mange spændende tegninger ind: ”Når man arrangerer Danmarks suveræn mest ærgerrige tegneevent for børn og unge, så må man godt forvente en hel masse. De sidste par år har vi oplevet et stigende niveau blandt dem, der vil prøve at komme med til livekonkurrencerne. Det er alle typer af børn og unge, som virkelig viser tegnetalent og kunstnerisk mod, og de kommer fra hele landet.” siger han og fortsætter: ”I forhold til for bare fem år siden er det helt vildt det niveau vi ser. Det at mange af landets billedskoler nu har fritidshold, der øver op til disse konkurrencer har helt sikkert en positiv virkning på dette”.

DM i Tegning - en del af noget større
Danmarksmesterskaberne ligger som afslutningen på en lille uges Tegnefestival i Horsens. En event der med over 2.100 aktive tegnere og deltagere er vokset eksplosivt de sidste par år. For at imødekomme efterspørgslen på kvalificerede tegneevents rejser folkene bag Tegnefestival og Dm i Tegning i disse uger rundt til flere af landets kunstmuseer for at tegne big time. ARKEN kunstmuseum og Trapholt kunstmuseum har allerede haft besøg, og lørdag d. 21. februar besøger årets DM i Tegning On Tour Louisiana Børnehus i Humlebæk.

Tv2 Syd d. 11.02.2015
http://www.tvsyd.dk

Tv Ishøj d. 10.02.2015
https://www.youtube.com

http://www.tegnefestival.dk
http://www.billedskolenhorsens.dk

 
Bliv Ballonmand.dk's nye ansigtsmaler
Af: sølver 22 September 2014
Er du god med en pensel og god med børn?
Står du og mangler et job?
Bor du i nærheden af Slagelse, Randers, Roskilde eller Ishøj?

Så er det måske lige dig der skal være Ballonmand.dk's nye ansigtsmaler. Her er tale om et fleksibelt job med varierende arbejdstid. Jobbet består i at tage ud til arrangementer som f.eks. børnefødselsdage og lave ansigtsmaling og gøre en masse børn glade.
Udover ansigtsmaling vil du blive trænet som ballonmand. Det vil sige at du vil lære at twiste balloner til forskellige figurer og hvordan man tager ud til arrangementer og laver ballondyr.

Ballonmændende som du bliver en del af er en stor gruppe mennesker i hele Danmark der arbejder i deres eget område men mødes en gang imellem for at lære f fagfolk og hinanden i både ansigtsmaling og ballontwisting.
Lyder det som noget for dig, så kig ind på www.blivballonmand.dk


 
DM i tegning er slut for i år
Af: sølver 4 Maj 2014
Horsens den 3. maj 2014

Danmarksmesterskabet i tegning for børn og unge på Horsens Kunstmuseum er slut, og vinderne er fundet. Der var i alt 44 børn og unge i alderen fra 9 til 17 år, der var blevet udtaget til at stille op i forskellige discipliner. 11 af dem kan nu kalde sig Danmarksmester i Tegning 2014.

I dag har nogle af landets bedste og modigste unge tegnere kæmpet i forskellige discipliner for at vinde titlen som Danmarksmester i Tegning 2014. Man skal være dygtig for at blive udtaget til konkurrencerne, og det var der 44 børn og unge fra hele landet, der var blevet. Man skal også være modig, for ved disse konkurrencer får man ikke lov til at sidde og putte sig med sin tegning. Publikum kan følge med på storskærme, og tegningerne bliver bedømt af fageksperter, der er arbejder professionelt med kreative fag.

Med god opbakning fra de mange tilskuere på tribunen og rundt omkring på Horsens Kunstmuseum kom alle deltagere igennem konkurrencerne i fin stil. Flere gange måtte dommerne votere længe, fordi de ikke kunne blive enige om, hvem der skulle vinde. Det høje niveau imponerede endnu engang dommerne. ”Det er helt utroligt, så dygtige I er”, sagde dommer Thomas Howalt blandt andet.

Der blev dystet i 11 forskellige discipliner. To af disciplinerne var flerkampe, hvor deltagerne stillede op i flere discipliner og kunne vinde titlen som Årets Tegne Ninja.

Vinderne DM i Tegning 2014 er:

Isak Vils Engkilde, Brønshøj
Character essence of Animal, 9 – 13 år

Sophie Mølgaard, Horsens
Character essence of Animal, 14 - 17 år

Signe Ralkov, Hvalsø
Klassisk Tegning, 14 – 17 år

Hilde Wendelboe, København V
Speed Manga, 9 – 13 år

Nina Smed, Horsens
Tegn med Cirkler og Ovaler, 9 – 13 år

Mikkel Bello Andreasen, Beder
Tegn med Ord, 14 – 17 år

Ulrikke Gehl Skaufel, København
Tegn som du vil, 9 – 13 år

Alma Cornelia Vöge, Roskilde
Tegn som du vil, 14 – 17 år

Stine Kongpetsak, Hinnerup
Årets Tegne Ninja, 9 – 13 år

Viola Emilie Wrede, Horsens
Årets Tegne Ninja, 14 – 17 år

Victor Holst Hansen, Brædstrup
Årets Unge Designer, 18 – 21 år

Se mere om DM i Tegning på www.tegnefestival.dk
 
DM i tegning er lige om hjørnet!
Af: sølver 29 April 2014
Den ultimative tegnekonkurrence for børn og unge afholdes lørdag den 3. maj 2014 på Horsens Kunstmuseum.

Mesterskabet alle unge tegnere drømmer om at vinde afholdes lørdag den 3. maj 2014 på Horsens Kunstmuseum. På scener foran publikum kæmper de unge om at blive dette års Danmarksmester i Tegning. De modigste stiller op i flere discipliner og kan bliver Årets Tegne-Ninja, og så skal seks unge designere kæmpe om at blive Årets Unge Designer.

Det er 7. år i træk, at DM i Tegning for børn og unge afholdes på Horsens Kunstmuseum. Igen i år har mange børn og unge søgt om at komme med til mesterskaberne, kun 40 er blevet udtaget. De stiller op i forskellige discipliner som Klassisk Tegning, Tegn med Tape, Speed Manga eller Tegn med Cirkler og Ovaler. Deltagerne bliver filmet, mens de tegner, så publikum kan følge med, og de bliver bedømt live, så alle kan høre, hvad dommerne vægter. Så man skal ikke bare være god til at tegne, man skal også være modig.

En af de modige deltagere er Julie Bjerre Arnold på 16 år, der tager den lange tur fra Marstal til Horsens for at være med til DM i Tegning. Selvom det er femte gang, Julie deltager i DM i Tegning, kan hun stadig blive nervøs, når hun skal tegne foran et publikum, fortæller hun. Men, ”det får mig ud af min trykhedszone, og det kan jeg lære noget af,” siger hun og fortsætter, ”jeg kan godt lide, at jeg møder andre unge tegnere fra hele landet, og så lærer jeg meget af den konstruktive kritik, som dommerne giver mig.”

Ny spektakulær disciplin
Årets Unge Designer er en ny disciplin under DM i Tegning, og er for dem fra 18 til 21 år. Konkurrencen starter fredag den 2. maj kl. 20 og varer til næste dag, hvor vinderen skal findes. Deltagerne lukkes inde i Midtbyskolens lokaler og skal blive der, til konkurrencen er slut. De har 16 timer til at løse opgaven. Om de får sovet, er op til dem selv. Konkurrence er sat på programmet på opfordring fra tidligere deltagere i DM i Tegning, som ellers er blevet for gamle til at deltage. Den er også sat på programmet for at skærpe opmærksomheden om unge designtalenter. Måske findes den nye Bjarke Ingels blandt disse designere?

DM i Tegning er for alle
DM i Tegning handler selvfølgelig først og fremmest om konkurrencerne, men der er noget for alle på Horsens Kunstmuseum denne lørdag. Der er workshops, hvor alle kan være med, og man kan købe billet til tribunen og være med til at skabe en god stemning for deltagerne. At tegne kan være en indadvendt beskæftigelse. Denne lørdag på Horsens Kunstmuseum bliver der skabt en fest, hvor vi hylder alle de modige og dygtige tegnere.

Se mere om DM i Tegning på www.tegnefestival.dk
 
Tegnefestival 2014
Af: sølver 23 April 2014
Årets store tegnebegivenhed

Årets Tegnefestival i Horsens åbner tirsdag den 29. april og varer til søndag den 4. maj. Alle dage er der masser af workshops, udstillinger og events i Horsens midtby og på Horsens Kunstmuseum, og lørdag den 3. maj er der årets DM i Tegning.

En Creative Lounge åbner en uges Tegnefestival tirsdag den 29. april kl. 18-22 på Horsens Kunstmuseum, her sætter studerende fra blandt andet Designsskolen Kolding og Aarkitektskolen Aarhus hinanden stævne i et slags kreativt supermarked. Alle med interesse for tegning og designprocesser er velkommen. I løbet af uge er der et hav af events over store dele af Horsens. Man kan for eksempel være med til at lave skyggespil, tegne dyr, tegne på biler eller lave de vildeste perleplader. Der skal skabes gigantiske figurer med Post it´s, og så skal en del skoleelever være med til at tegne på en hest. Det store og spændende program er netop offentliggjort på www.tegnefestival.dk

Populær Tegnefestival
Tegnefestival er populær, skoler fra hele landet deltager, og derfor er mange workshops allerede udsolgt. ”Vi er meget glade for den store opbakning, vi har fra skoler i hele landet. Næsten 500 skolelever besøger os i løbet af tre hverdage”, siger idémand og projektleder bag Tegnefestival Jannik Broz. ”Flere af skolerne har været her flere gange, og de er især glade for at deltage i skole mod skole kampene.” Her kæmper skolerne i hold mod hinanden og der kæmpes benhårdt for at vinde titlerne som landets bedst tegnende skoler. Lotte Gaarskjaer Brandt er underviser på Skanderborg Gymnasium, og udtaler: ”De deltagende elever føler virkeligt, at de har været i ilden, de har været spændt, de er nervøse før start og de er enten stolte af eller rigtig trætte af deres egen præstation. De snakker om det lang tid efter, vi er kommet hjem. De går virkelig op i det.” Skanderborg Gymnasium har deltaget i flere år. I alt forventes der over 1.800 aktive deltagere til årets tegnebegivenhed.

Tegnekendis kommer til Horsens
De mange workshops ledes af kyndige folk. Blandt andet af professionelle kunstnere og tidligere elever fra Billedskolen, som nu uddanner sig inden for design og kunst. Derudover komme der professionelle tegnere til byen, blandt andet skal illustrator og kunstner Michael Rytz afholde workshops. Han har blandt andet tegnet for Politiken, The Guardian og Euroman. Både i Kuben på Søndergade og på Horsens Kunstmuseum vil man kunne tegne sammen med ham, og få nogle gode tegnetricks og med garanti også en kæmpe tegneoplevelse.

DM i Tegning er stadig Tegnefestivals højdepunkt
Tegnefestival kulminerer lørdag den 3. maj, når det 7. Danmarksmesterskab i Tegning for de 9-17 årige afholdes. Igen i år kæmper de unge i 10 forskellige discipliner om at blive Danmarks bedste tegnere.


Læs mere
Facebook: Tegnefestival / DM i Tegning
Instagram: @tegnefestival
Program: www.tegnefestival.dk
 
CATCH14 - Junior Biennale
Af: sølver 19 December 2013
ARoS Aarhus Kunstmuseum præsenterer: CATCH14 - Junior Biennale.

CATCH14 – Junior Biennale er en stor kunstevent for unge i alderen 12-18 år, samt unge på gymnasiale uddannelser.


Som udvalgt talent får du muligheden for at deltage i en af fire kreative workshops. Gennem en hel uge arbejder du sammen med professionelle kunstnere og andre kreative unge talenter. CATCH14 - Junior Biennale munder ud i en stor udstilling på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Som udvalgt workshopdeltager er dit kunstprojekt, som du skaber i løbet af ugens workshop, sikret en plads på udstillingen.
ANSØG NU
www.catch14.dk

 
Skal du være den der tegner Virksomme Vilma?
Af: sølver 18 December 2013
Skal du være den der tegner Virksomme Vilma?
Førstepræmie: 6.000 kr


En konkurrence udskrevet af Odense Kommune for at finde en stribetegner, der kan tegne mindst 6 striber, men muligvis flere.Virksomme Vilma
– En tegneserie om små historier i store forandringer

Kære tegneserieskabere
I Ældre- & Handicapforvaltningen i Odense, ønsker vi en tegneseriestribe til vores medarbejderportal, til oplæg og lignende. Derfor laver vi nu en lille konkurrence, for at få en masse gode bud på, hvordan sådan en kan se ud.

Om konkurrencen
For at deltage skal du besvare nogle enkle spørgsmål, komme med to eksempler på en stribe, og nogle karakterer. Deadline mandag d. 20 januar kl. 12.

Der er en første, anden og tredjepræmie, hvor førstepræmien i øvrigt vinder opgaven.


1. Præmie 6000kr + retten til at lave vores tegneserie fremadrettet
2. Præmie 4000kr
3. Præmie 3000kr

Om opgaven
Helt kort skal vi bruge en tegneseriestribe, som kan være en del af vores interne strategiske kommunikation i forvaltningen. Hver stribe skal være en 3-6 billeder, og i første omgang skal den tegner vi vælger, levere 6 striber. Hvis det bliver en succes er planen at lave flere sammen.

Striben skal være humoristisk, kærlig og tankevækkende. Udover at være dygtig tegneserietegner, skal du også evne at tage en hverdagssituation, og tilføre ord, humor og skarphed. Vi levere nogle situationer til dig, men det er dig der tager den fra situation til færdig tegneserie.

Hvis du er interesseret i at deltage, så skriv til mig på chmar@odense.dk for at få tilsendt den fulde opgavebeskrivelse.

Med venlig hilsen,
Christian Marcussen
Konsulent
 
Ny klassisk tegneskole i København
Af: sølver 30 November 2013
Ny klassisk tegneskole i København, hvor der undervises efter samme principper som tegneskolen i Viborg, og de Russiske kunstakademier.

www.tegneskolekbh.dk
Københavns klassiske tegneskole på Facebook

 
Barselsvikariat som grafiker
Af: sølver 20 November 2013
Dreyer+Kvetny er på jagt efter en barselsvikar til deres grafiker. Er det noget for dig, eller kender du en der passer til stillingen, så spred gerne ordet :)

http://dreyerkvetny.dk
 
Månedens Udfordring | Februar 2015
Af: sølver 27 Januar 2015


Februar er lige om hjørnet, og en ny udfordring venter. Grib din blyant, pensel, wacompen eller hvad der ellers ligger i nærheden, og kom med dit bidrag.
Klik her for at deltage i februar udfordringen.
 
Månedens Udfordring | December 2014
Af: sølver 3 December 2014


Sidste udfordring i år. Skal vi jule sammen?
Klik her for at deltage i december måneds udfordring.
 
Månedens Udfordring | November 2014
Af: sølver 13 November 2014


Bedre sent end aldrig - eller noget ;)
Klik her for at deltage i november måneds udfordring.
 
Månedens Udfordring | Oktober 2014
Af: sølver 5 Oktober 2014


Så er det oktober! Woohoo!
En ny udfordring er klar. Er du?

Klik her for at deltage.
 
Månedens Udfordring | September 2014
Af: sølver 1 September 2014


September er over os :)
Er du frisk på at deltage??
 
Månedens Udfordring | August 2014
Af: sølver 3 August 2014


Vi er klar med udfordringen for august :)
Vil du være med??
 
Månedens Udfordring | Juli 2014
Af: sølver 6 Juli 2014


Vi er klar med udfordringen for juli :)
Er du frisk?
 
Månedens Udfordring | Juni 2014
Af: sølver 2 Juni 2014


Vi er klar med udfordringen for juni :)
Skal du være med?
 
Månedens Udfordring | Maj 2014
Af: sølver 14 Maj 2014
Så er maj måneds udfordring her - i et nyt format!Først, vores vindere:

Der var igen stemmelighed, mellem to smukke kreationer.
Kvaeker's bud på emnet:Cat.7's bud på emnet:De vandt dermed også retten til at bestemme næste måneds emne. Eller, med rettere, de vandt retten til at starte det op. For lad os prøve noget nyt.

Alle kan bidrage med et eller flere ord (ord, ikke sætninger, men ellers er det er kun fantasien der sætter grænser). Der kan postes ord hele perioden. Ud af de foreslåede ord, vælger man mindst to, som man tegner en tegning ud fra. Det vil være at foretrække, at man ikke tegner ud fra sine egne ord. Tegningerne skal være friske og lavede til udfordringen, så ikke noget med at hente noget ud fra gemmerne der tilfældigvis passer ind ;)

Der vil ikke være nogen afstemning, men jeg vil poste billederne på TBs Facebookside, og af og til nogle på Google+ og Twitter. Der er dog ikke så mange følgere der, så jeg vil fortrinsvis bruge Facebook.

Så hvis ikke du ønsker at dit billede skal vises på de sociale medier, så skal du ikke deltage.

Sammen med din tegning kan du poste links til dit personlige website, din Twitterkonto, din Facebookprofil/side og din Google+ profil/side. Så vil jeg forsøge at få det hele med, når jeg poster på Facebook og Google+. Twitter er lidt mere begrænset i sin natur. Det er ikke noget du skal, men et tilbud, hvis du ønsker at reklamere lidt for dig selv på de nævnte medier.

Så fremfor at det bliver lidt lukket inde i tråden, så vil vi prøve at promovere jer lidt.

Jeg håber I har lyst til at prøve at være med. Hvis ikke det fungerer overhovedet, kan vi jo skifte tilbage til den sædvanlige udfordring. Men som vi har gjort hidtil, så er det jo en god lejlighed til at prøve nye teknikker af, eller bevæge sig ind i genrer man ikke normalt beskæftiger sig med.

Jeg udvælger en tegning til forsiden på TB hver måned, og vil bestræbe mig på at det bliver forskellige brugere der bliver vist der.

Glæder mig til at se om der er nogen der har lyst til at deltage!
Hav en fantastisk maj måned :D

Reglerne for deltagelse er som følger:

1. Tegningen skal overholde TBs regler
2. Tegningen skal være lavet til den udfordring den uploades til
3. Man må godt sende mere end en tegning ind
4. Tegningen skal uploades i dit eget TB-galleri
5. Tegningen skal være i tråden inden deadline udløber. Man må medregne evt. kø-tid
6. Du er indforstået med at din tegning kan blive vist på TBs forside, og ligeledes på TBs Facebook side, TBs Google+ side, samt TB's Twitter side.
7. Tegninger der er imod Facebook's regler, kan naturligvis ikke postes der (fx. afviser de nøgne bryster osv.)

Kom med dit bud i tråden senest d. 31.maj 2014 kl. 23:59.
 
Månedens Udfordring | April 2014 afstemning
Af: sølver 2 Maj 2014


Emnet for april var: "Et påskebillede".

Vi skal nu have fundet vinderen, og du kan afgive din stemme frem til d. 4. maj 2014 kl. 23:59.

Held og lykke til alle 3 deltagere.
 


 


Siden blev behandlet på 0.064 sekund