Forside
Profiler
Gallerier
Freelancere
Guided tours
Opslagstavlen
Salg/Originaler
Søgning
Tutorials
Links
Tilfældig tegning
Nyeste tegninger
TB spotlight


   
Brugernavn

Kode (Glemt?)
Husk?
Ny bruger?

   
Nyhedsbrev
Hjælp
Regler
Lav hjemmeside
TB kalender
Nyheder
Ordbog
Om Tegnebordet
Kontakt
TB RSS
TB Tweets
TB på FacebookNyheder

CATCH14 - Junior Biennale
Af: sølver 19 December 2013
ARoS Aarhus Kunstmuseum præsenterer: CATCH14 - Junior Biennale.

CATCH14 – Junior Biennale er en stor kunstevent for unge i alderen 12-18 år, samt unge på gymnasiale uddannelser.


Som udvalgt talent får du muligheden for at deltage i en af fire kreative workshops. Gennem en hel uge arbejder du sammen med professionelle kunstnere og andre kreative unge talenter. CATCH14 - Junior Biennale munder ud i en stor udstilling på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Som udvalgt workshopdeltager er dit kunstprojekt, som du skaber i løbet af ugens workshop, sikret en plads på udstillingen.
ANSØG NU
www.catch14.dk

 
Skal du være den der tegner Virksomme Vilma?
Af: sølver 18 December 2013
Skal du være den der tegner Virksomme Vilma?
Førstepræmie: 6.000 kr


En konkurrence udskrevet af Odense Kommune for at finde en stribetegner, der kan tegne mindst 6 striber, men muligvis flere.Virksomme Vilma
– En tegneserie om små historier i store forandringer

Kære tegneserieskabere
I Ældre- & Handicapforvaltningen i Odense, ønsker vi en tegneseriestribe til vores medarbejderportal, til oplæg og lignende. Derfor laver vi nu en lille konkurrence, for at få en masse gode bud på, hvordan sådan en kan se ud.

Om konkurrencen
For at deltage skal du besvare nogle enkle spørgsmål, komme med to eksempler på en stribe, og nogle karakterer. Deadline mandag d. 20 januar kl. 12.

Der er en første, anden og tredjepræmie, hvor førstepræmien i øvrigt vinder opgaven.


1. Præmie 6000kr + retten til at lave vores tegneserie fremadrettet
2. Præmie 4000kr
3. Præmie 3000kr

Om opgaven
Helt kort skal vi bruge en tegneseriestribe, som kan være en del af vores interne strategiske kommunikation i forvaltningen. Hver stribe skal være en 3-6 billeder, og i første omgang skal den tegner vi vælger, levere 6 striber. Hvis det bliver en succes er planen at lave flere sammen.

Striben skal være humoristisk, kærlig og tankevækkende. Udover at være dygtig tegneserietegner, skal du også evne at tage en hverdagssituation, og tilføre ord, humor og skarphed. Vi levere nogle situationer til dig, men det er dig der tager den fra situation til færdig tegneserie.

Hvis du er interesseret i at deltage, så skriv til mig på chmar@odense.dk for at få tilsendt den fulde opgavebeskrivelse.

Med venlig hilsen,
Christian Marcussen
Konsulent
 
Ny klassisk tegneskole i København
Af: sølver 30 November 2013
Ny klassisk tegneskole i København, hvor der undervises efter samme principper som tegneskolen i Viborg, og de Russiske kunstakademier.

www.tegneskolekbh.dk
Københavns klassiske tegneskole på Facebook

 
Barselsvikariat som grafiker
Af: sølver 20 November 2013
Dreyer+Kvetny er på jagt efter en barselsvikar til deres grafiker. Er det noget for dig, eller kender du en der passer til stillingen, så spred gerne ordet :)

http://dreyerkvetny.dk
 
Udstilling på 'Fatter og Fabrikken' d. 7. juni
Af: sølver 22 Maj 2013
Københavns klassiske tegneskole udstiller på 'Fatter og Fabrikken' fredag d. 7 juni kl. 18. Du kan læse om det ved at klikke her.

 
Visuelt Gymnasium Horsens starter til august
Af: sølver 6 Maj 2013
Visuelt Gymnasium Horsens starter til august

Ny og kreativ linje, med fokus på billedkunst og design, er et samarbejde mellem Horsens Gymnasium og Billedskolen

14 elever er klar til premieren på en helt ny studieretning i Horsens efter sommerferien: Visuelt Gymnasium Horsens, med skarpt fokus på kreativitet, billedkunst og design, er en realitet. Dermed er Horsens den første by i Østjylland, der har held med at oprette denne linje, hvor visuelle unge talenter kan kombinere deres evner med en ungdomsuddannelse.

Den nye studieretning er skabt gennem et tæt samarbejde mellem Horsens Gymnasium og Billedskolen på Horsens Kunstmuseum – og leder af Billedskolen Jannik Broz glæder sig:
- Eleverne får det bedste fra to institutioner. Fagligheden og studiemiljøet på gymnasiet, kombineret med Billedskolens mere undersøgende tilgang, som rummer det bedste fra højskole-traditionen. Vi supplerer simpelthen hinanden utroligt godt; også fordi både Horsens Gymnasium og Billedskolen har en meget rodfæstet organisation. Vi har god plads til hinandens forskelle, siger Jannik Broz.
Han tilføjer, at selvom Visuelt Gymnasium Horsens er en nyskabelse, er ambitionerne høje.
- Vi har mange farver på paletten – bl.a. i form af meget erfarne og kvalificerede gæstelærere, som kommer med masser af ny inspiration og unik viden, siger Jannik Broz.

Også Thomas Ohrt, der underviser i design, billedkunst og historie på Horsens Gymnasium, glæder sig til den nye studieretning.
Nu giver vi eleverne mulighed for at pleje og udvikle deres kreative evner. Mange har talt om tidligere, men det er ret enestående, at vi kan gøre det så massivt. Vi kan klæde eleverne på til fremtidens krav om at tænke kreativt og visuelt, som er nogle af de ting, samfundet virkelig efterspørger, siger han.
For rektor Jens Skov, Horsens Gymnasium, bliver den nye studieretning ”en blomst mere i buketten”.
- Jeg er meget glad for, at så mange har valgt Visuelt Gymnasium, og jeg tror, at tallet vil stige de kommende år, når først studieretningen har vist sit værd. Samtidig glæder jeg mig meget til at se eleverne sætte præg på gymnasiets hverdag, for de har nogle ekspressive kompetencer, der kan bidrage til et endnu mere spændende studiemiljø, siger han og tilføjer:
- Samtidig tror jeg, at eleverne kan være synlige også uden for gymnasiet – f.eks. med street art og udstillinger i byrummet i Horsens og Hedensted.

I praksis vil de 14 elever, hvoraf de 12 er piger, få undervisning i billedkunst, design og mediefag på Horsens Gymnasium. Desuden får de 2 x 2 timer hver uge på Billedskolen, med gratis adgang til skolens atelierfællesskab, samt mulighed for weekend-undervisning ca. hver 6. uge.

Læs mere om uddannelsen på skolens hjemmeside, eller hent en pdf der forklarer mere om uddannelsen her.
 
"The Reward" tegnekonkurrence
Af: Sir_Sandra 28 Marts 2013
Tegnekonkurrence: Få din egen karakter med i den første Reward episode!

Holdet bag Bahcelor filmen ”The Reward” fra The Animation Workshop, holder en tegne konkurrence, hvor du kan vinde en flot tegning fra skaberne, og faa din designede karakter med i den foerste episode af serien!
Om konkurrencen på dansk:

Reglerne er simple: Lav en karakter som du mener vil passe ind i The Reward-universet! Vi vælger den sejeste karakter af dem alle! Så husk - den skal være sej!
Vinderen får sin tegnet karakter med i første episode, samt tilsendt den originale tegning som Kenneth og Mikkel skabte i videoen!
Scan og send din tegning digitalt til suncreaturestudio@gmail.com
Deadline er tirsdag d. 2., og vi annoncerer vinderen dagen efter - dvs. onsdag den 3.

Du kan se mere om konkurrencen (på engelsk) og se den illustration du kan vinde her: http://www.kickstarter.com

Mere om Reward projektet:

Kenneth Ladekjær, Mikkel Mainz og Bo Juhl Nielsen er tre drenge som netop er gradueret som karakteranimatorer fra The Animation Workshop i Viborg med deres anmelderroste afgangsfilm The Reward og Under The Fold.
Med over en halv million online fremvisninger efter bare fjorten dage, har kortfilmen The Reward opnået flotte resultater og er blevet diskuteret på diverse animationsrelaterede hjemmesider og blogs. Den er blevet inviteret til filmfestivaller og der findes allerede nu en stor fan-gruppe som dagligt oploader tegninger af filmens to hovedkarakterer, Vito og Wilhelm.

Med deres nyopstartede animationsstudie ved navn Sun Creature Studio, har de kastede sig direkte ud i et kæmpe projekt; at videreudvikle på universet fra The Reward, og føre det i retningen af en international animationsserie.
For at få realiseret drømmen om denne animerede serie, har de som udgangspunkt taget fat i crowd-funding platformen Kickstarter, hvor de har oprettet en kampagne som hedder The Reward – Tales of Alethrion. Herinde kan almindelige mennesker give økonomisk støtte til de projekter som de tror på, og vil til gengæld modtage takkegaver i forskellige størrelser afhængig af støttebeløbets sum. Hvis projekters fundingmål ikke bliver nået 100% inden for tidsrammen, vil man ikke få penge ud af kampagnen, og støttere som har smidt penge efter projektet vil få dem retur. Med andre ord, det er All or Nothing.
"Vi mener, at denne alternative måde at financiere et kreativt projekt på virker interessant, da man kan række direkte ud til seeren med en ufiltreret idé. På den måde kan vi undersøge om der er en interesse for serien og samtidig høre folks meninger og holdninger til universet og konceptet" fortæller Kenneth Ladekjær.
På nuværende tidspunkt er projektet bliver støttet af 1500 støttere med 300.000 kroner efter bare 21 dage, hvilket er en smule under 50% af deres mål. Disse penge kommer hovedsageligt af fans fra et utal af forskellige lande, som viser deres beundring af universet gennem ord, fan-art og arrangement for at dele kampagnen gennem blogs, tumblr-, facebook og twitterprofiler, mm.
"Det er en stor glæde at se, at det indtil videre er lykkedes at få en anerkendelse af personer fra verdenens hjørner" konstaterer Bo med indskydesen: "Nu skal projektet bare i hus! Der er stadigvæk noget tid at løbe på!"
Drømmen og ambitionerne om at nå ud over de danske grænser er stærke - og tilsyneladende noget som man sjældent ser indefor den danske animationsbranche. Hjælp drengene med at få bredt budskabet.
Update 20: EVENT #2 - DRAWING CONTEST · The Reward - Tales of Alethrion
www.kickstarter.com
 
Legat til tegnere, grafikere og illustratorer
Af: sølver 8 Marts 2013
Svend Grams Mindelegat har som formål at yde økonomisk støtte til lovende tegnere, grafikere og illustratorer til udvikling af deres talenter, og er for denne gruppe af kunstnere Danmarks største legat.

Legatet støtter fortrinsvis forskningsprojekter, udviklingsarbejde,videreuddannelse, studier og studierejser inden for områderne tegning og industriel grafik.

Legatet henvender sig primært til studerende ved eller færdiguddannede fra en af de anerkendte skoler, men også til andre med tilsvarende relevant baggrund eller
kvalifikationer inden for ovennævnte fag.

Ansøgning skal være afleveret senest den 3. maj 2013 kl. 12.00 bilagt skitser/arbejdesprøver/dokumentation.

Læs alt om det her:
http://tegnebordet.dk

 
Nu kan du plante din blyant
Af: sølver 8 Marts 2013
En ægte verdensnyhed spirer nu i Danmark. En række unge design- og robotstuderende står således bag verdens første blyant, der kan plantes. Når blyanten er blevet for kort til at skrive med, planter du den i stedet og får efter få uger friske krydderurter til madlavningen. Iværksætterne har selv bygget robotten, der producerer blyanterne, mens over 2000 ganske almindelige mennesker har finansieret projektet via hjemmesiden Kickstarter.com.

Den nye opfindelse hedder "Sprout", hvilket betyder "spire". Det er præcis, hvad verdens eneste blyant af sin art kan. Blyanten, som er lavet af bæredygtigt træ, fås i 7 forskellige varianter - herunder populære krydderurter som basilikum, dild, koriander, mynte, rosmarin og timian. Ifølge iværksætterne, som lancerer Sprout i Danmark via hjemmesiden www.plantdinblyant.dk, er blyanten både nyskabende for børn og voksne.

"Vi mener, at Sprout kan tjene flere formål: 1) Som et godt læringsredskab for børn og børnefamilier, når man ønsker at tale om genbrug og bæredygtighed. 2) Som et bud på mere miljøvenlige kontorvaner fremover i danske virksomheder. 3) Som en sjov gadget for barnlige, kreative og iderige sjæle", fortæller Michael Stausholm Christiansen, som er én af folkene bag blyanten.


Har selv bygget robotterne

Ikke kun produktet i sig selv er unikt - også historien bag, hvordan Sprout er blevet til, skiller sig ud fra gennemsnittet.
I første omgang manglede iværksætterne nemlig penge, hvorfor ideen blev lagt på den verdensomspændende hjemmeside Kickstarter.com - et sted hvor ganske almindelige mennesker investerer i ganske ualmindelige ideer. Det såkaldte "crowdfunding".

Efter at godt 2000 mennesker havde puttet tilsammen 37.000 dollars i projektet, kunne de første prototyper laves - og pengene blev derudover brugt til at bygge de robotter, der i dag producerer Sprout blyanterne.

"Plant din blyant er et godt eksempel på en meget moderne forretningsmodel. Det handler om, at helt almindelige mennesker støtter innovative iværksættere i deres projekter. Samtidig viser det et potentiale for, hvordan skæve og bæredygtige ideer kan blive til virkelighed udenom de eksisterende og måske mere støvede industrivirksomheder", fortæller Kasper Tikjøb Andersen, en af de andre ildsjæle, der står bag den danske lancering.

Mere information om blyanten kan findes på www.plantdinblyant.dk

Find dem på Facebook.

Blyanten vil kunne købes i de danske butikker fra slutningen af foråret (2013). Prisen vil være ca. 20 kroner. Der er flere detaljer omkring den bæredygtige produktion af Sprout blyanten på hjemmesiden, hvor der også er en detaljeret vejledning til, hvordan man bruger og siden planter sin blyant.

 
EN LANDSDÆKKENDE BEGIVENHED
Af: sølver 27 Februar 2013
Danmarksmesterskaberne i tegning er for alvor blevet landsdækkende.

I netop disse uger sidder mange børn og unge i alderen 9-17 år og sveder med de hjemmeopgaver, de skal sende ind, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at komme med til den ultimative tegnedyst. Igen i år kan man sende tegninger ind i velkendtediscipliner som Klassisk Tegning, Tegn med Cirkler og Ovaler og Årets Tegne-Ninja.

I 2013 afholdes DM i Tegning for sjette gang lørdag den 20. april, og Horsens Kunstmuseum huser endnu engang konkurrencerne. Der forventes over 700 deltagere og publikummer til det, der efterhånden er blevet en stor folkefest for de tegneglade. Og Ikke kun dem som tegner er der tænkt på, for publikum får mulighed for at bygge med 600 kg. hvide LEGO klodser, som fyldes ind på kunstmuseet under årets DM i Tegning.

FORVENTER DYGTIGE TEGNERE FRA HELE LANDET
Jannik Broz, der er idemand til DM konceptet og selv sidder i censurkomitéen, forventer at der sendes mange spændende tegninger ind: ”De sidste par år har vi oplevet et stigende niveau blandt dem, der vil prøve at komme med til live-konkurrencerne. Det er alle typer af børn og unge, som virkelig viser tegnetalent og kunstnerisk mod, og de kommer fra hele landet.” siger han og fortsætter: ”Heldigvis dukker der stadigvæk nye ukendte tegnetalenter op, og det er jo det, der er fantastisk ved at lave disse konkurrencer.”

Skulle der sidde børn og unge derude, der gerne vil prøve at komme med til årets DM i Tegning, så kan de finde hjemmeopgaver og regler for indsendelse på hjemmesiden: www.tegnefestival.dk
 
Månedens Udfordring | April 2014
Af: sølver 11 April 2014
Så er april måneds udfordring (endelig) klar!Sugarpuff vandt marts måneds udfordring med dette bud på "Lys, vand, barndom":Kirstine vandt dermed også retten til at bestemme emnet for april måneds udfordring, som blev:

"Et påskebillede"


Reglerne for deltagelse er som følger:

1. Tegningen skal overholde TBs regler
2. Tegningen skal være lavet til den udfordring den uploades til
3. Man må godt sende mere end en tegning ind
4. Tegningen skal uploades i dit eget TB-galleri
5. Tegningen skal være i tråden inden deadline udløber. Man må medregne evt. kø-tid
6. Du er indforstået med at vinderbilledet vil blive vist på TBs forside, og ligeledes på TBs Facebook side, TBs Google+ side, samt TB's Twitter side.

Kom med dit bud i tråden senest d. 30. april 2014 kl. 23:59.
 
Månedens Udfordring | Marts 2014 afstemning
Af: sølver 27 Marts 2014


Emnet for februar var: "Lys, Vand og Barndom".
Der var frit valg om hvorvidt man ville bruge alle 3 ord, eller blot et.

Vi skal nu have fundet vinderen, og du kan afgive din stemme frem til d. 31. marts 2014 kl. 23:59.

Held og lykke til begge deltagere.
 
Månedens Udfordring | Marts 2014
Af: sølver 4 Marts 2014
Marts måneds udfordring er klar!Der var mange gode bud på sidste måneds emne, og vi fik derfor en stemmelighed mellem 3 smukke billeder. Så den delte sejr går til:

gittesgalleri med denne tegning:


LouiseHladka med denne tegning:


og unikart med denne tegning:


De vandt dermed også retten til at bestemme næste måneds emne. Eftersom de deler førstepladsen, deler de også retten til at bestemme emnet, og derfor får I denne gang 3 ord. Kan I kombinere dem i ét billede er det vildt fedt, men I kan også bare bruge et af ordene, hvis der er et af dem der taler specielt til jer. Ordene er:

"Lys, Vand og Barndom"
Ordene er åbne for din fortolkning, lad fantasien få frit løb!

Reglerne for deltagelse er som følger:

1. Tegningen skal overholde TBs regler
2. Tegningen skal være lavet til den udfordring den uploades til
3. Man må godt sende mere end en tegning ind
4. Tegningen skal uploades i dit eget TB-galleri
5. Tegningen skal være i tråden inden deadline udløber. Man må medregne evt. kø-tid
6. Du er indforstået med at vinderbilledet vil blive vist på TBs forside, og ligeledes på TBs Facebook side, TBs Google+ side, samt TB's Twitter side.

Kom med dit bud i tråden senest d. 24. marts 2014 kl. 23:59.
 
Månedens Udfordring | Februar 2014 afstemning
Af: sølver 27 Februar 2014


Emnet for februar var: "Human Nature".
Det var et spændende emne, og der kom rigtig mange gode - og meget forskellige - bud på hvordan det kunne fortolkes. Vi skal nu have fundet vinderen, og du kan afgive din stemme frem til d. 2. marts 2014 kl. 23:59.

Held og lykke til alle deltagere.
 
Månedens Udfordring | Februar 2014
Af: sølver 3 Februar 2014
Så er februars udfordring klar!maj7 vandt januar måneds udfordring med dette bud på "Et minde":Marianna vandt dermed også retten til at bestemme emnet for febuar måneds udfordring, som blev:

"Human Nature"
Det er et emne åbent for fortolkning! Det kan både være det aller mest grundlæggende i vores natur, vores styrker, vores svagheder, vores indre verden eller set fra et andet væsens perspektiv. Det kan være bundet i en tid som vores eller placeret i en anden verden, men det skal afspejle mennesket ud fra tegnerens oplevelse af hvad der definerer os.

Reglerne for deltagelse er som følger:

1. Tegningen skal overholde TBs regler
2. Tegningen skal være lavet til den udfordring den uploades til
3. Man må godt sende mere end en tegning ind
4. Tegningen skal uploades i dit eget TB-galleri
5. Tegningen skal være i tråden inden deadline udløber. Man må medregne evt. kø-tid
6. Du er indforstået med at vinderbilledet vil blive vist på TBs forside, og ligeledes på TBs Facebook side, TBs Google+ side, samt TB's Twitter side.

Kom med dit bud i tråden senest d. 26. februar 2014 kl. 23:59.
 
Månedens Udfordring | Januar 2014 afstemning
Af: sølver 28 Januar 2014


Emnet for januar var: "Et minde".
Vi skal nu have fundet vinderen, og du kan afgive din stemme frem til d. 31. januar 2014 kl. 23:59.

Held og lykke til alle deltagere.
 
Månedens Udfordring | Januar 2014
Af: sølver 7 Januar 2014
Årets første udfordring er klar!Gaia-painter vandt december måneds udfordring med dette bud på "Helte":Ida vandt dermed også retten til at bestemme emnet for januar måneds udfordring, som blev:

"Et minde"
- en genstand, drøm, et gammelt foto eller en oplevelse, et eller andet der kan relatere til en følelse eller situation man engang har haft.
God fornøjelse!


Reglerne for deltagelse er som følger:

1. Tegningen skal overholde TBs regler
2. Tegningen skal være lavet til den udfordring den uploades til
3. Man må godt sende mere end en tegning ind
4. Tegningen skal uploades i dit eget TB-galleri
5. Tegningen skal være i tråden inden deadline udløber. Man må medregne evt. kø-tid
6. Du er indforstået med at vinderbilledet vil blive vist på TBs forside, og ligeledes på TBs Facebook side, TBs Google+ side, samt TB's Twitter side.

Kom med dit bud i tråden senest d. 27. januar 2014 kl. 23:59.
 
Månedens Udfordring | December 2013 afstemning
Af: sølver 31 December 2013


Emnet for december var: "Helte".
Vi skal nu have fundet vinderen, og du kan afgive din stemme frem til d. 2. januar 2014 kl. 23:59.

Held og lykke til alle deltagere.
 
Månedens Udfordring | December 2013
Af: sølver 5 December 2013
Den nye udfordring er nu klar.Xefeus vandt november måneds udfordring med dette bud på "Fantasi landskab":Emil vandt dermed også retten til at bestemme emnet for december måneds udfordring, som blev:

"Helte"
Det kan både være hverdagshelte eller superhelte, selvopfundne eller allerede-eksisterende, bare det er en har noget med en helt eller heltinde at gøre.

God fornøjelse!


Reglerne for deltagelse er som følger:

1. Tegningen skal overholde TBs regler
2. Tegningen skal være lavet til den udfordring den uploades til
3. Man må godt sende mere end en tegning ind
4. Tegningen skal uploades i dit eget TB-galleri
5. Tegningen skal være i tråden inden deadline udløber. Man må medregne evt. kø-tid
6. Du er indforstået med at vinderbilledet vil blive vist på TBs forside, og i en lignende version blive vist på TBs Facebook side, TBs Google+ side, samt TB's Twitter side.

Kom med dit bud i tråden senest d. 26. december 2013 kl. 23:59.
 
Månedens Udfordring | November 2013 afstemning
Af: sølver 30 November 2013


Emnet for november var: "Fantasi landskab".
Vi skal nu have fundet vinderen, og du kan afgive din stemme frem til d. 3. december 2013 kl. 23:59.

Held og lykke til begge deltagere.
 


 


Siden blev behandlet på 0.089 sekund